Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt.

Ismerje meg tevékenységünket

A Társaság termelési szerkezetében döntő a mezőgazdasági termelés részaránya.

Mezőgazdaság

Sokrétű mezőgazdasági tevékenységet folytatunk: árunövény-, gyümölcs-, és takarmánynövény termesztést valamint erdőgazdálkodást

Feldolgozás

Folyamatosan fejlődő üzemünkben a legkorszerűbb technikákkal állítunk elő takarmányt és vetőmagot.

Kereskedelem

Gazda Áruház: árukínálatunkkal lefedjük a mezőgazdasági tevékenység szükségleteit (takarmány, vetőmag), valamint a ház körüli tevékenységek minden igényét.

Bemutatkozás

Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági ZRt. (továbbiakban DPMG ZRt.) az 1950-ben létrehozott, állami tulajdonú Ceglédi Állami Tangazdaság (CÁT) teljes körű jogutódja. A Ceglédi Állami Gazdaság létrehozásáról egy 1950. november 13-án született határozat döntött. A rendszerváltást követően 1992-ben alakult át részvénytárasággá a CÁT. A nagy múltú mezőgazdasági nagyüzemet egy 1995-ös törvény tartós állami tulajdonba sorolta, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő ZRt. kezelésébe juttatta.


2001. szeptember 14-én privatizációs szerződés aláírásával a CÁT Vagyonkezelő ZRt. lett a DPMG Rt. fő tulajdonosa. Jelenleg négy tulajdonosa van az ZRt. – nek: a CÁT Vagyonkezelő ZRt., a Magyar Fejlesztési Bank, az ÁPV ZRt. és a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy ez utóbbi három társaság tulajdona marginális az ZRt.-ben, hiszen a CÁT Vagyonkezelő ZRt. tulajdonában van a részvények 99,997%-a.


Mezőgazdasági tevékenység


A DPMG ZRt. tevékenységi köre rendkívül széles skálán mozog. Tevékenységeinek egy része vertikális értékláncot alkot, ami azt jelenti, hogy az egy értékláncon belüli egyes tevékenységek egymással együttműködve végzik termelő tevékenységüket. Emellett azonban a ZRt. számos más elkülönült tevékenységet is végez. A négy fő vertikum a következő:

árunövény termesztés -vetőmag feldolgozás -értékesítés;
takarmánynövény termesztés – állattartás – értékesítés;
gyümölcstermesztés – értékesítés;
erdőgazdálkodás – fakitermelés – értékesítés.


Ahhoz, hogy az ZRt. tevékenységeinek széles skálájáról – és éppen emiatt a menedzsment feladatainak komplexitásáról – megfelelő képet alkothassunk, szükséges az egyes tevékenységek részletesebb bemutatása.


Gazda Áruház


A Gazda Áruház 1992. februárjában a Feldolgozó üzem termékeinek (vetőmag, táp) értékesítésére alakult meg.

A DPMG Rt. 2001-ben a Gazda Áruház mellett megnyitotta a gépalkatrész- és növényvédőszer raktárát is.

Az Áruház folyamatosan bővült, megújult. A vetőmag értékesítés továbbra is jelentős, azonban a tápértékesítés (az állatlétszám csökkenése miatt) visszaszorult. Ma már csak a jól ismert „Pig-Mix” koncentrátumot forgalmazzuk a sertéstartó gazdák részére. A tápértékesítés csökkenése miatt kínálatunkat átalakítottuk, bővítettük.


További információk a tevékenységi körökről:

Mezőgazdaság Állattenyésztés Gazda Áruház

Keressen minket

DPMG ZRT.

2700, Cegléd, Bede 575.Gazda Áruház

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Feldolgozó üzem

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Elérhetőségek


Kereskedelem

vetőmag,
takarmány,
gépalkatrész,
növényvédelem,
kiskert,
háztartás,
szerelvény.Folyamatosan bővülő árukészlettel állunk rendelkezésére.Nyitvatartás