Árunövény termesztés
Vetőmag előállítás, feldolgozás, kereskedelemVetőmag előállítás

A részvénytársaság vetőmagüzeme az ötvenes évek elejétől működik, amelyet folyamatosan bővítettük és korszerűsítettük.
Saját termelés mellett bértermelést és feldolgozást is végzünk, ezzel széleskörű hazai és külföldi igényeket elégítünk ki. Folyamatosan változik és növekszik a feldolgozandó fajok és fajták száma, emelkednek a minőségi követelmények, mind fontosabbá válik a csávázás, a tetszetős megjelenés és a gyorsabb feldolgozás. A vetőmag genetikai, biológiai és technikai értékének meghatározását, minősítését a jól felszerelt laboratórium végzi.
Vetőmagtermesztésben kezdettől fogva alapvető szerepet töltött be a hibridkukorica-előállítás. Az utóbbi néhány évben kalászos gabonamag termesztését is végzünk. Meghatározó fajták az őszi búza, őszi árpa, rozs, tavaszi árpa, triticale, lucernamag. Ezeken kívül kisebb tételekben foglalkozik koronafürt, baltacim és repce vetőmag előállításával is.
A megtermelt valamint a vásárolt abrak takarmányok felhasználásával a takarmányüzem biztosítja az állatállomány ellátásához szükséges tápokat. A tápkeverés elsősorban a saját állatállomány ellátását szolgálja, azonban a kapacitás kihasználása érdekében bérgyártást is végzünk.

A termelőtevékenységhez kapcsolódik az évek óta működő Gazdaáruház, mely a saját terményeken túl vásárolt termékek széles skálájával várja a vásárlókat. Megtalálható itt minden olyan termék, ami az otthoni kiskert valamint a nagyüzemi árutermeléshez szükséges.
 
Minden jog fenntartva. © 2009 DPMG - Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. • Vissza a kezdőoldalra | Elérhetőségünk